Create your own banner at mybannermaker.com!

Wednesday, October 29, 2008

Daging Lada Hitam Sos Plum

Daging Lada Hitam Sos Plum

Daging Lada Hitam Sos Plum


BAHAN A:

1 kg daging (potong nipis)

1 sudu besar serbuk lada hitam

1 sudu besar sos plum

1 sudu besar halia

3 ulas bawang putih

4 ulas bawang merah


BAHAN B:

1 sudu besar kicap pekat

1 sudu besar kicap cair

2 sudu besar sos cili

3 labu bawang besar (potong bulat)

2 tangkai cili merah

2 sudu besar serbuk cili

1 sudu besar gula pasir

Garam

1/2 cawan minyak masak


CARA MENYEDIAKAN:


1. Perapkan bahan A selama setengah jam.

2. Panaskan minyak.

3. Tumiskan bahan B satu persatu dan setelah sebati, masukkan bahan A.

4. Tambahkan air untuk melembutkan daging.

5. Akhir sekali masukkan garam.

** sumber sajionline

No comments:

Post a Comment